tisdag 21 april 2009

Så här måste det se ut!

På väg hem från jobbet idag passerar jag KLTK:s utebanor. Det är några plusgrader, men full aktivitet på banorna. Tränare Magnus Ennerberg står i mössa och flickorna på banan har någon form av långkalsonger under shortsen och dom står och maler övningar hörn till hörn. Helt underbart att se. Pratar lite med Ennerberg som konstaterar att varken Sofia Arvidsson eller Robin Söderling har gjort några vidare resultat utomhus, vilket naturligtvis är ett problem då nästan alla stora tävlingar går utomhus. Anledningen är såklart att Sverige är en typisk inomhusnation. Vi måste alltså bli bättre på att ta vara på tiden utomhus.

Det finns flera anledningar till att spela mer utomhus. Rent ekonomiskt är det helt rätt, håll juniorerna utomhus så kan man istället hyra ut fler banor till abonnemang och strötimmar. Rent sportsligt är det också helt rätt, vi vet att grustennis är nyttigt för teknikträningen. Dessutom måste vi lära oss att spela i oangenäma förhållanden, för det är ofta så det ser ut när man kommer ut på tourerna.

Stort grattis alltså till KLTK som har kommit igång med uteträningen tidigare än någonsin. Är säker på att det är fler klubbar som är igång tidigt, inte minst i syd, men jag tror fortfarande att det är många klubbar ute i landet som ännu inte kommit till att nyttja möjligheterna med sina utebanor fullt ut. Gissar att man ibland är rädd för gnäll från juniorer och säkert också föräldrar ibland, men det gäller bara att stå på sig. På med rätt kläder bara, och sen ut och kör! Alla vinner på det.

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar