söndag 31 maj 2009

Hur sätter man en rubrik här??

Tomt, tomt, tomt.... Vet helt ärligt inte var jag skall börja. Vet egentligen inte vad som skedde. Vet ni? Är det någon som vet vad som just hände?? Eurosport visade nämligen att Robin slog Nadal, men det måste vara något fel på sändningen eller kanske på min TV. För det är ju en etablerad sanning att Nadal inte förlorar i Paris, alltså har han inte gjort det idag heller. Siffrorna säger 6-2, 6-7, 6-4 och 7-6 och jag utgår ifrån att någon från Eurosport, Comhem eller Magnus Norman talar om för mig att det är en synvilla eller att siffrorna är i Nadals favör. FÖR DET ÄR EN ETABLERAD SANNING ATT NADAL INTE FÖRLORAR I PARIS. En sanning lika god som tyngdlagen. Innebär detta att äpplena kommer att börja flyga ut i himmlen nu?

Detta är stort. Hur stort som helst. Vet att en del ute i stugorna tycker att vi tar i ibland när vi håsar svenska framgångar, men Robins bedrift idag kan inte överskattas. Han har för det första gått till sin första kvartsfinal i en GS någonsin, och detta på grus, och utomhus. Två fel av två möjliga alltså. Han har för det andra som svensk gått till en kvartsfinal i en GS för första gången sedan Björkman gick till Semi i Wimbledon 2006, bara det oerhört viktigt för honom, men såklart också för svensk tennis. Han har för det tredje äntligen raderat ut dom tvivel som jagat honom genom att han inte har fått till det i GS trots ett dokumenterat spel av högre klass. Han har för det fjärde ironiskt nog satt stopp för Nadals försök att slå Borgs rekord (delat såklart med Nadal) på fyra raka vinster i Franska Öppna. Han har för det femte och framför allt, gjort det ingen annan har lyckats med, inte ens den största av dom alla (Federer såklart, finns ingen annan), han har slagit Nadal i Franska. Detta mina damer och herrar är en bragd! Precis som att Zlatan idag också vann skytteligan i Italienska ligan. Robins insats är på samma nivå. Tro inget annat.

Nu tycker väl de flesta att Robin skall gå och vinna hela skiten då den absolut störste favoriten är borta, men riktigt så enkelt är det inte. Det naturliga är att Robin får en reaktion efter denna match. Samtidigt skall sägas att sättet som Robin slog Nadal på är något jag aldrig skådat tidigare, jag tyckte nästan att han ägde Nadal. Ja, ni läste rätt; ägde. Visst gjorde Nadal det han gör bäst, men det kändes hela tiden som att Robin hade koll på läget. Han visade ingen som helst respekt och slog faktiskt igenom Nadal gång efter annan. Ruggigt imponerande! Vet inte om tennis går att utföra på ett bättre sätt just nu. Även om en reaktion är att vänta för Robin i nästa match så tror jag att han fixar det, han är för bra just nu helt enkelt. I kvarten väntar Verdasco eller Davydenko som spelar just nu, och jag kan inte se vad dom skall kunna sätta emot som inte Nadal fixade, förutsatt att Robin fortsätter att dynga på med sina tunga grundslag och vågar följa upp på nät. Såg ni förresten forehandvolleyn han slog fram till 5-1 i tiebreak? Så gjorde inte Robin tidigare. Killen har skaffat sig ett helt annat självförtroende, och nu blir han farlig för vem som helst, när som helst. Och ännu viktigare, alla dom andra vet det.

Tisdagen den 2 juni 2009 kan vara första steget till att "Sverige står stilla" igen. Avboka allt, fram med chipsen och bänka er framför Eurosport. Underhållning utlovas!

/Martin

Ps. Läg nog återkomma senare ikväll när än mer tankar har landat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar