onsdag 13 maj 2009

Rumänien

Rumänien hemma i DC. Kanon säger jag. Fanns långt mycket obehagligare möjliga scenarion. Är Robin med så fixar vi det. Men det finns alltid en risk i DC för ett lag som Sverige nuförtiden. Konkurrensen är för tuff helt enkelt. För varje år som vi kan vara med och leka i översta divisionen skall vi nog vara glada, och kan vi dessutom avancera en bit som vi gjorde 2007 och 2008 borde det uppskattas lite mer av folket och media än vad som varit fallet. Vårt tennislandslag är alltjämt rankat som nummer 7 i världen. Inte kattpiss direkt. Fotbollslandslaget? 33:a... Jag vet, det finns en massa parametrar och allmänt snack om konkurrens till försvar för fotbollen. Men det är värt att notera i alla fall, n´est pas?

Säkert någon därute som börjar gasta om att vi precis tog brons i Ishockey-VM och således väl är rankade 3:a i världen där. Visst, fine. Så duktiga är vi i hockey. Men hur många nationer på denna planet kan lira hockey??? Perspektiv känns rätt viktigt när vi jämför idrotter, och de facto är tennis en av de sporter som har tuffast konkurrens. Slut på detta gnäll för stunden, jag är ju inte direkt ensam om dessa tankar, men ibland går det helt enkelt inte att låta bli.

Pim-Pim spelar för övrigt i eftermiddag mot någon helt okänd. Allt annat en avancemang till kvarten i Turkiet får ses som... överraskande (Diplomati..).

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar