lördag 7 november 2009

Det var roligt att vara ute på SALK idag, så roligt att jag tänker åka ut där imorgon igen. Såg på stundtals bra tennis, snackade lite om allt möjligt med Nadja Roma, åt för glatta livet från SALK:s lilla cafeteria. Sånt som man gör en lördag på tennisklubben. Och jag var tack och lov inte ensam. Mycket SALK-folk såklart, såg Ingvar Carlsson, Nicklas Kulti, Morten Gierloef, Johan Alvén m.fl. Men fattas bara när det är elitseriesamling på hemmaplan. Är däremot inte säker på att det ser likadant ut på alla klubbar.

Det tog ett tag för lagen att komma igång, det var lite väl tyst under den första timman. Men sedan kom gängen igång och man märkte att det var lagmatch. KLTK hade ett helt koppel av töser som stöttade sina tjejer, dom hördes mest. Men sen kom faktiskt även Ullevitjejerna igång. Och när Karin Lundmark slog in matchbollen efter en lång (och rätt seg) match mot Karolina Söör så hördes även Djursholmsklacken.

Roligast att se idag var Mathilda Hamlin från Ullevi som ägde sin match mot Sofia Holmberg från SALK. Såg Mathilda för första gången förra veckan i Stockholm Ladies då hon gjorde en rätt bra insats mot Rebecca Peterson, men tyckte att jag ett ännu större spel hos henne idag. En grym fjärdesingel för Ullevi. Ett Ullevi som hade marginalerna på sin sida idag och vann två singlar med 10-8 i avgörande tiebreak vilket gav 4-0 efter singlarna. Så ojämna är definivt inte dom två lagen.

Nästan lika kul var att se Malin Ulvefeldt. Såg bara första set idag och jag tror inte att hon var så nöjd med det. Brände oerhört mycket slag, framför allt i nät. På tok för mycket i nät. Men däremot ser man stora intentioner i hennes spel, tror att Malin kan bli hur bra som helst.

SALK-Ullevi 0-4 och KLTK-Djursholm står 3-1 i skrivande stund. Från malmö kan rapporteras att HTK tappade noll(!) game i sina två förstamatcher mot MBTK. Sanslöst! Men djävulskt spännande också att MBTK:s tredjesingel, 14-åriga Gabrielle Bertasuite vann i två raka. Där har vi något mycket lovande inom svensk tennis. Jag säger svensk tennis trots att det fortfarande står Litauen i hennes Pass. Utgår ifrån att ansvariga hjälper henne med passbyte snarast.

Ser fram emot morgondagens matcher. Ser ut att bli en kul elitserie på damsidan. Ni följer den numera även på SvTF text.


/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar