söndag 8 november 2009

Malmö-resulaten är tydliga, HTK är fullständigt överlägsna, vad annat att vänta. Mest spännande blir att se vilka lag som krigar om den andra finalplatsen. MBTK blir nog en av utmanarna till den platsen efter en säker seger idag. Återigen är det junioren Bertasiute som plockar segrar, denna gången bl.a. i dubbel i par med Jonna Opitz(!). För er som kan er tennishistoria hette Jonna tidigare Jonerup och var en av landets bästa spelare. Men det var ett tag sedan... Däremot förstår jag att hon kan vara mycket värdefull i sådana här sammanhang, inte minst i dubbel. Idag släppte dom tre game i sin dubbel.

Fair Play blir nog ett mittenlag efter dagens överhalning mot HTK. Främste utmanare till den andra finalplatsen blir nog snarare Ullevi som ser grymt starka ut. Ännu en säker seger idag, 4-1 stod det mot Djursholm när jag lämnade SALK. Och återigen full pott för Mathilda Hamlin som fortsätter att imponera. Stark fjärdesingel där. Blir intressant att se hur MBTK-Ullevi går.

Annars var det roligast att följa Stockholms-derbyt mellan SALK och KLTK idag. SALK som åkte på stordäng igår mot Ullevi (0-6) var rejält revanschsugna och taggade och hade också marginalerna på sin sida idag. Gårdagens matchtiebreakförluster förbyttes idag till idel vinster i singlarna. Enda förlusten kom i tredjesingeln där Rebecka Poikajärvi imponerade stort när hon slog tillbaka Malin Ulvefeldt i två raka. Är förvisso imponerad av Rebeckas spel och inställning, hon var verkligen helfokuserad. Däremot kom nog inte Malin alls upp i nivå, precis som igår spred hon bollarna över hela banan. Hon har definitivt ett stort spel i sig, men lite fler bollar måste hitta in för att det skall bli riktigt bra.

3-1 till SALK efter singlarna alltså, men KLTK ledde båda dubblarna när undertecknad var tvungen att lämna. Plus där till Mathilda Karlsson som stundtals visar upp ett moget dubbelspel. Hon gjorde för övrigt en stark insats även i singel, men fick ge sig i avgörande matchtiebreak mot Sofia Holmberg.

En kul helg på SALK alltså. Trevligt med damklubben som dukat fram lilla cafeterian också med gott till mycket rimliga priser. Önskar att det såg ut så här i hela tennissverige.

Ser mycket fram emot fortsättningen på denna serie.

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar