söndag 12 juli 2009

Gårdagen var en fantastisk dag i tennismässigt i Båstad. Klockan 10.30 satte kvalet igång på nedre banorna. Alltid kul att se vilka svenskar, om några(!), som sticker ut. Tyvärr var lottningen rätt tuff för en del av våra större hopp. Men några bra matcher fick publiken se, för publik var där. Samtidigt som det var nästa fullt på CC och damernas final, var det mer eller mindre överfullt på nedre banorna. Helt underbart! Och i dagens andra omgång bjöd Tim Göransson och Filip Pripic på en riktig holmgång. Tim tappade förvisso första sätt lite väl enkelt (0-6), men sedan var det jämnt i två set och båda spelarna hade vars tre matchbollar innan det avgörande tiebreaket tog vid. Där var Tim den lite starkare, och han möter imorgon Canas från Argentina i kvalfinal. Den andra svensken som tagit sig till kvalfinal är Ervin Eleskovic som övertygat ordentligt genom dels en tuff seger igår mot Björn Rehnqvist och idag en lite enklare seger mot M. Sekulic från SALK. Ervin har dock tuffast möjliga motstånd i kvalfinalen då han stöter på toppseedade Potito Starace som slog Team Catella spelaren Christian Lindell idag i en välspelad match. Även idag var det riktigt mycket folk som följde kvalspelet. Det känns verkligen som att tennisen är på gång igen, och det allmänna intresset också. Vi njuter här nere i båstad.



Sedan är dessa dagarna så roliga bara genom att befinna sig kring tennisstadion och dom nedre banorna. Man stöter på "tennisfolk" överallt och småsnackar lite under väldigt avslappnade former.



Skall bli grymt spännande att se hur herrveckan blir nu efter den succéartade damveckan. Har vi bara med svenskar i tävlingen så kommer det att bli kul, och framför allt tror jag att Vincis eventuella framgångar kan bli väldigt avgörande. Den härlige malmöiten lär få enormt publikstöd under veckan. Ett publikstöd som han inte fick under DC-matchen i våras, även om vi fåtaliga som var på plats skrek och stöttade så gott vi kunde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar