tisdag 7 juli 2009

Upp och ner i Båstad

hm, taskig tajming med det förra inlägget. Det skrevs för typ fyra timmar sen... Sedan dess har lite historia skrivits. 15-åriga Ellan Allgurin gick och vann. Helt fantastiskt! Men detta vet ni såklart redan, och resten kan ni få i närmsta tidning/text-tv/internet/tv... Stor nyhet, tro mig.

Även Sandra Roma hade något riktigt stort på gång. Tog andra set på världstolvan Cibulkova, men kom helt snett in i avgörand set. Dock mycket glädjande att se Roma som stundtals hanterade motståndaren på ett imponerande och moget sätt. Men som alltid, erfarenhet avgör, och idag syntes det att Sandra saknade den rutinen i avgörande lägen. Som helhet positivt dock.

Sofia hade det tufft idag igen. Spelar mycket bättre nu än de senaste två veckorna, men hon verkar fortfarande klart obekväm därute. Egentligen var det inte så illa som siffrorna visar (1-6 3-6). Väljer att tro att hon är på rätt väg.

Vi hade sedan lite förhoppningar på Michan Johansson som spelat riktigt bra i kvalet, och som såg bra ut på träning i morse. Tyvärr kom hon aldrig in i matchen, hon får istället ta med sig ett bra kval och sikta på nästa tävling.

Till sist glädjande att Johanna skakat av sig sin tunga förlust igår då hon tillsammans med charmiga danskan Hanne SKAK Jensen vann dubbeln i första omgången mot mycket rutinerade paret Jill Craybas och Alla Krudyavtseva. Grattis!

Blir kul att läsa tidningarna imorgon, men ha lagom förväntningar på unga Ellen Allgurin. Hon möter en mycket duktig spanjorska imorgon med en tillika mycket vacker enhands-backhand. Men för vinst skall man ju alltid gå...

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar