lördag 7 mars 2009

Sverige 5:a i världen för lag!

Stripple sammanfattar läget efter gårdagens matcher på ett bra sätt, måste dock ge några ytterligare reflektioner. Den underhållning som det bjöds på i Baltiskan igår är nog näst intill oslagbar i sportsammanhang, ja kanske alla sammanhang. Känslorna svallar och det händer saker precis exakt hela tiden, det får du inte ens i en bra fotbollsmatch. Fotboll som är så tröttsamt håsat i all media oavsett standard. Detsamma gäller hockey för den delen. Missförstå mig inte, jag är en sportnörd av yttersta mått, kollar text-tv sid 377 så fort chansen ges, har koll på div 5 fotboll, handboll, hockey, ja jag har till och hållt på Boltic(!) i bandy av någon anledning som jag är fattig svaret, men det blir så pinsamt när vi i sverige i brist på framgångar i världsliga idrotter lyfter upp ett ytterst mediåkert landslag i fotboll som om det höll världsklass. Vi lyfter fram skidskyttar och sjukampare osv som förvisso är i världsklass i sina idrotter, men kära nån hur är konkurrensen???

Men här, i baltiska hallen denna helg, har vi sveriges bästa landslag utan konkurrens dom senaste 25 åren, ett landslag som är rankat femma (5) i världen!! Vilket annat landslag är det i en sport som utövas även utanför dom traditionella vintersportländerna? Ni vet svaret.

Därför är det helt magiskt att på plats få följa den dramatik som Davis Cup erbjuder denna helg i malmö. Kan bara hoppas att ni andra tar chansen och följer detta också på TV8 som gör strålande TV-underhållning med hjälp av smålänningarna Jonas Björkman och Fidde Rosengren i rollerna som mycket inlevelsefulla kommentatorer.

Matchstart om 40 minuter, sååååå viktig match. Kom igen Simon och Robban!!

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar