lördag 7 mars 2009

Tennisdramatik på högsta nivå

Gårdagens två singlar var tennisdramatik och fantastisk underhållning på allra högsta nivå. Thomas Johansson och Andreas Vinciguerras prestation igår var helt fantastisk. Vi måste komma ihåg förutsättningarna inför matchen när vi bedömmer insatsen. Tompa som inte spelat en match på 5 månader och går ut och krigar till sig en seger i 5 set visar på fantastisk mental styrka. Att hamna i matchsituationen i det här sammanhanget är ingen lätt uppgift. Att tro att det egna spelet ska sitta precis som det gjorde innan skadeuppehållet är inte sannorlikt. Med detta i bakhuvudet är jag mycket imponerad av Tompas insats igår-STORT.
Att se Vinci springa o fightas i 5 set mot Dudi Sela gav mig "ståpäls" Vilken kille. Hur tusan kan man prestera på den nivån med Elitserien som senaste matchtillfälle och dessförinnan ett mycket långt skadeuppehåll. Vinci tände den lilla skaran publik som fanns på plats och vi som satt på bänken njöt av underhållningen som bjöds på i 4 timmar.
En incident som hände i slutet av matchen lämnade en sur eftersmak på en fantastisk match.
En av spelarna i Israels lag lämnade lagbänken och gick över på samma sida som Dudi Sela . Det finns inget konkret i regelboken som egentligen hindrar detta om det inte handlar om coaching,dock tillhör det sportsmanship att samliga lagmedlemmar för respektive lag håller sig till sina platser. Dessvärre blev vinci breakad när detta hände vilket gjorde att det blev en upprörd stämning mellan lagen.
1-1 efter första dagens drabbningar kunde egentligen varit 2-0 till antingen Sverige eller Israel med tanke på vad som hände på banan.
Dubbelmatchen brukar vara en nyckel i Davis Cup. Robban och Simon förbereder sig som och jag har en bra magkänsla inför dagens match. OK dags för ny drabbning.
Det har varit ett möte med Refereen och de bägge Kaptenerna efter gårdagens incident som vi hoppas ska innebär att vi slipper störningsmoment av gårdagens karaktär.



Mikael Stripple

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar