fredag 6 mars 2009

Vinci - en hjälte!

Har sällan skådat något liknande. Underbare Malmöiten Vinciguerra går in och gör något som egentligen inte skall vara möjligt. Killen har endast spelat några strömatcher dom senast tre åren, den senaste i december i Elitserien. Han går in och skakar om Dudi Sela så hela Baltiskan skällvde, Dudi Sela som var i semi i Memphis så sent som för två veckor sedan. Vi hamnar i dagens andra femsetare, men denna match går till osannolika 9-11 i avgörande set. Vinci har då hunnit rädda en matchboll i Selas serve vid 4-5. En tapper skara tennisentusiaster fullständigt vrålade fram Vinc till poänger som inte finns!! Det skall sägas att spelet var utomordentligt från båda håll från första boll.

Eftersom nog ingen hade väntat sig vinst från Vinc här, så är det rätt ok med 1-1 efter första dan trots allt. Har också en känsla av att Vinc inte är alltför nedstämd utan känner att han verkligen är med igen. Hans spel borde passa Harel Levy mycket illa vilket glädjer mig. Hoppas nu bara att han är ok i knäet, kan tänka mig att det känns lite där efter nästan fyra timmars spel.

Dubbeln borde vi nog ta imorgon, deras andrakille ser inte jättesmidig ut... Och jag kan inte tänka mig att dom sätter in Levy nu efter sin 4-timmarsmatch och med ytterligare en match på söndag. Fördel sverige i dubbeln alltså, och visst tar vi åtminstone en av singlarna på söndag. Summa sumarum första dan: Helt ok med 1-1, men ack så skönt det hade varit med 2-0, och oj vad du var värd en vinst Vinc!

Ledsen att jag tjatar om maten, men nu har klockan passerat midnatt och senaste intaget gjordes vid 16-snåret. MacArnes, here we come!

Over and out
/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar