torsdag 15 oktober 2009

Robin mer eller mindre krossade världssjuan Tsonga i tredje omgången. 6-3 6-3 efter flera break, Robin slarvade bort något eget servegame också. Men generellt sett ser han så fokuserad ut, och spelar så tungt att alltså inte ens Tsonga som även har spelar rätt tungt hänger med. Robin nu i kvarten i en Masters-turnering, viktiga poäng i jakten på Masters-slutspelet. I kvarten slipper han som ni nog vet Del Potro, istället blir det Jocke Nyströms kille Melzer eller Feliciano Lopez. Goda möjligheter till semifinal, även om varken Melzer eller Lopez i sina bästa stunder är några dåliga spelare.

Också på andra sidan jorden kämpar ett gäng svenskar i Vietnam. Stefan Lindmark, som vann både singeln och dubbeln förra veckan har inlett bra även denna vecka och är i andra omgången. Tre andra svenska är också vidare till andra omgången. Det är förvisso en Grade 5 tävling, alltså den "snällaste" nivån, men varje vunnen match ger viktiga poäng till ITF-rankingen.

Igår lämnade även Daniel Berta med Coach Demburg för resa mot Öst. Det handlar nästa vecka om en stor juniortävling i Osaka med många poäng på spel. Berta laddade upp i Kolding i helgen med förlust i kvalet förvisso, men enligt Demburg en av Bertas bästa matcher hittills. Tävlingen i Kolding håller hög internationell seniorstandard, och det lovar ju gott inför nästa vecka

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar