tisdag 8 september 2009

I morse hade vi ett strålande träningspass. Eller match egentligen. Märktes att Ekersund var fokuserad på ett helt annat sätt idag än igår. Riktigt bra spel hade vi. Jag servade som jag inte har gjort sedan USA (1998), ruggig träff på både forehand och backhand, och till och med några nätattacker med låga backhandvolleys som hittade hem. Tennis är riktigt kul! Tyvärr tog den gode Ekersund revansch för igår, men en sådan här dag tar jag det.

Herrklassen i US Open är riktigt tung i år. Nästan samtliga av årets bästa spelare är kvar i turneringen fortfarande. Snacka om att agnarna skiljs från vetet. Och det bästa av allt, vi har en svensk med i det gänget. Det är inga dåliga kvartar vi har framför oss; Robin-Roggan, Verdasco-Djokovic (som har smugit fram lite i skymundan, ingen pratar om honom som en möjligt vinnare. Igår tappade han typ 6 game på Stepanek). Sedan tror jag det blir Nadal-Tsonga och Murray-Del Potro. Jeezez vilka matcher.

På damsidan är det precis tvärtom. Nästan ingen som kan hålla sin seedning. Förutom Clijsters som vi vet är bra men väl i nuläget har en rätt taskig ranking så är det bara Serena Williams som håller sin standard. Resten av topp 10 är en ren och skär besvikelse. Har ni sett övre nedre halvan? Någon av Oudin, Wickmayer, Bondarenko och Wozniacki kommer att gå till final. Tycker det är skitkul med Wozniackis framgångar, men herre gud vilket underpresternade i övrigt på den övre halvan. Såg sista set igår mellan Petrova och Oudin, och visst är det kul med skrällar och unga som tar för sig, men i grunden tror jag att damsidan tar rätt mycket stryk just nu när egentligen ingen sticker ut. Alla vinner mot alla, eller rättare sagt alla förlorar mot alla. Det är verkligen natt och dag mellan herrtennisen och damtennisen för stunden.

Dock kan man inte låta bli att bli fruktansvärt imponerad av Kim Clijsters. Hon är grym helt enkelt. Tycker inte att någon behöver ställa den ständiga och uttjatade frågan om statusen på damtennisen när tjejer som lagt av gör comeback och dessutom med stor framgång. Det är trots allt inte så längesedan Kim la av, hon är inte speciellt gammal, hon är bara jävligt bra på tennis. Men hon är ett undantag på damsidan just nu. Synd bara att hon är på samma halva som Serena, rimligtvis borde dom egentligen mötas i final.

/Martin

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar