fredag 4 september 2009

Junior Masters

Har roat mig under eftermiddagen med att sammaställa alla vinnarna från Junior Masters under åren. Visste ni att förta Masters gick redan 1982 och då med Snickers som sponsor? Tävlingen hette Snickers Masters till och med 1991. Noterbart på den tiden är att min gamle klubbkollega Catharina Bernstein vann tävlingen 5 gånger och var dessutom i final första året. Ett av åren mötte hon dessutom klubbkompisen Jeanette Mellvé i finalen. Undrar när Lomma-Bjärred har en deltagare med i Masters nästa gång... På den tiden fanns dessutom en 16-årsklass.

Efter Snickers Masters blev det Wilson Masters under två år och sedan Collegium Masters under tre år innan det blev Nike Junior Tour som höll på ända till 2006. Och sedan har vi som ni vet haft Catella Junior Masters.

Har letat i gamla tennistidningar efter resultat, men saknar ännu en hel del. Om det är någon därute som kan resultaten (med säkerhet!) åren 98-99 och 01-04 får ni gärna maila mig dessa på martin.nilsson@tennis.se

Över huvud taget är det väldigt lätt att fastna i gamla tennistidningar, minnena kommer tillbaka direkt som vore det igår. Intressant är det att se att dagens problem/utmaningar/kritik för och mot förbundet på intet sätt är unikt. Även på 80 -90 och tidigare under 2000-talet pratas det om förbundets ekonomi, vad man skall satsa på, medlemsantal osv. Värt att tänka på.

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar