tisdag 19 januari 2010

Skitdag

Dagar kan börja dåligt och dagar kan börja riktigt dåligt. Hade fortfarande godmorgon i ögonen när jag möts av Rubriken "Söderling illa ute" på Eurosport.se. Blev livrädd och frukade jobbigt underläge. Loggar snabbt in på deras player för att finna att han faktiskt har 2-2 i set. Problemet var väl bara att han också haft 2-0 i set. Matchen hade runnit honom ur händerna och det fortsatte dessvärre i rask takt i femte. Eftersom jag kom precis när femte började kan jag inte återge hur matchen har sett ut i övrigt, men vissa antaganden kan man nog göra.

Robin såg rejält sliten ut i femte set, alltså riktigt råtrött, orkade inte riktigt sträcka ut i hörnen osv. Killen var märkbart tagen av hettan och över tre timmars spel. Granollers spelade riktigt bra tennis, gav inte Robin många bjudningar, medans Robin var lite mer generös, inte minst i sina nätattacker. När han sedan inte fick någon utdelning på sin serve i slutet var det go natt.

Lider verkligen med Robin, har har fått en tuff start på året. Däremot är jag inte speciellt orolig. Hans arm verkade hålla i fem set och över tre timmar. Och om något gott kommer av denna förlusten så är det väl att han kan vila armen ytterligare i någon vecka nu. Han hade 2-0 i set efter vad jag förstår hyfsat övertygande spel. Han har alltså trummat på som tidigare. Sedan lyckas han inte stänga matchen i tredje vilket kan vara en viss svaghet, men som också kan bero på trötthet. Robin såg dessutom lugn ut igenom hela femte set trots att han inte kom någon vart, han försökte hela tiden och tände till så fort han vann en boll, trots underläge 2-5 t.ex. Han har verkligen mognat, och sämre tennisspelare kan jag lova att han inte är. Däremot måste nog han och Norman vänja sig vid att killar som Granollers som han tidigare kunde slå hyfsat enkelt numera ser en vinst över Robin som något riktigt stort, dvs dom sliter hjärtat ur sig och gör allt vad dom kan för att ta en skalp. Tidigare enkla motståndare har blivit svårare, bara genom att Robin har blivit bättre. Hängde ni med på den logiken? Ni fattar nog, även om jag uttrycker mig rörigt.

Tyvärr så får vi inte se mera av den klassiska svenska klacken som verkar ha gjort lite comeback efter några halvbleka år. Det var världens tryck på läktaren och gott om gula och blåa tröjor. Precis som det skall se ut under DC om någon månad. Jäkligt synd att vi inte kan få se mer av dom och inspireras. Sofia är förvisso kvar, men jag misstänker att hennes matcher kanske inte går på dom stora tv-sända banorna.

Summa sumarum; det suger råfett att Robin åkte ut direkt. Tennisen missar en massa utrymme i media, vilket Idrottsgalan visade igår med all oönskvärd tydlighet är ett måste för att uppskattas i detta land. Robins uppladdning inför DC går fortsatt knackigt. Men undrar fan om inte detta kan gynna honom i längden. Släppa detta, gå vidare och komma urfräsch till nästa turnering.

Nu vänder vi blickarna mot damklassen istället.

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar